Dietetyczna babka

Dietetyczna babka

Dietetyczna babka

Dietetyczna babka

Składniki:

200 g mąki pszennej,

100 g jogurtu naturalnego 0 % tłuszczu,

4 łyżki oleju 40g,

2 jajka, 3 łyżki mleka 0,5 % tłuszczu,

2 łyżki cukru 40g

, łyżeczka proszku do pieczenia,

aromat waniliowy,

stewia do smaku

Przygotowanie:

Jajka wbij do miski i zmiksuj na pianę. Dodaj cukier i dalej miksuj. Dodaj jogurt, mąkę mleko i olej – zmiksuj na gładką masę. Dodaj proszek do pieczenia i aromat oraz dopraw stewią do smaku. Wymieszaj dokładnie. Wlej masę do foremki silikonowej i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut (do suchego patyczka).

Smacznego :-)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>