Dorsz na patelni z warzywami

Dorsz z patelni z warzywami

Dorsz z patelni z warzywami

Składniki:

150 g filetu z dorsza,

1/3 małego opakowania mrożonki warzywnej

150 g, sok z cytryny,

1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego- 4 g,

odrobina bulionu około 50 ml,

sól, pieprz, tymianek. 

Sposób przygotowania:

Płaty dorsza opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, skrop sokiem z cytryny, posól, odstaw na godzinę. Na patelni rozpuść olej, wsyp mieszankę, duś krótko, przypraw tymiankiem, solą i pieprzem. Rozgrzej olej i usmaż na nim rybę z obu stron na chrupiąco. Przełóż do patelni z warzywami, podlej odrobiną bulionu. Przykryj i duś razem 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>