Krewetki w sosie pomidorowym

Krewetki w sosie pomidorowym, na brązowym ryżu

Krewetki w sosie pomidorowym

Składniki:

100 krewetek koktajlowych,

50g pomidorów z puszki,

30g sera feta ,

1/3 woreczka ryżu brązowego- 33g (masa suchego ryżu),

1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego,

bazylia, oregano, czosnek- 5g, natka pietruszki.

Przepis:

Krewetki podsmaż na patelni teflonowej z dodatkiem oliwy i czosnku. Kiedy się lekko zarumienią, dodaj do nich pomidory i jeszcze chwilę duś. Ryż ugotuj i drobno posiekaj. Podawaj na ryżu i posyp na wierzchu pokrojonym serem feta i ziołami.

Smacznego :-)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>