SAŁATKA GYROS

SAŁATKA GYROS

SAŁATKA GYROS

Składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka

puszka kukurydzy

słoik ogórków konserwowych

słoik papryki konserwowej

dymka ze szczypiorem

mały keczupu

średni słoik majonezu

sól, pieprz

Przepis

Kukurydzę osączyć z zalewy, ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Dymkę posiekać. Poszatkować kapustę i zamieszać z 2 łyżkami majonezu.

Filety umyć, usunąć i pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć przyprawą i usmażyć na rumiano na 2 łyżkach oleju. Ostudzić. 

W szklanej misie układać kolejno warstwy: kurczak, keczup, kukurydza, dymka (trochę zostawić do dekoracji), majonez, ogórki, papryka, kapusta. Każdą warstwę lekko oprószyć solą i pieprzem. Udekorować wg uznania szczypiorem, ogórkami i papryczkami.Podawać schłodzoną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>